Japanmåtter Biologisk filter materiale.

945,00 kr.

Japanmåtte er et biomedie til dit filter. Japanmåtter er det mest anvendte produkt til vandbehandling i Japan. I Japan har man benyttet Japanmåtterne gennem generationer, hvoraf navnet også opstår.

KoiOasen lagerføre Japanmåtter i størelse 100*200cm. Måtterne er 3,8cm tykke og har en effektiv biologisk overflade på hele 635m2/m3.

Mætter kan bestilles på mål mod merpris. Spørg for tilbud.

Som indledning, Japanmåtte findes i forskellige typer. KoiOasen forhandler kun faste og formstabile måtter med en stor effektiv beskyttet biooverlade på 24m2/m2 måtte. Der finder billigere alternativer men gennem flere test er disse ikke nogle KoiOasen tilbyder.

Japanmåtter af forskellige typer bruges i et væld af færdige produkter pga. dens enorme overflade, vi er selvfølgelig mest interesseret i dens anvendelser i forbindelse med filtrering af havedamme (Koidamme) og hvorfor den også er brugt som medie af de bedste Japanske Koi farme i verden.

Japanmåtte er et højt anset medie af fire grunde:

  1. Det store specifikke overfladeareal. (dens høje porøsitet giver yderligere overfladeareal)
  2. Høj volumenstrøm (ingen tilstopning).
  3. Den hurtige opstart af bakteriel fauna og den vigtige nitrifikationsproces.
  4. Dens store holdbarhed og fleksibilitet (kan tilpasses filtre i alle størrelser). Den stive og holdbare struktur gør filtermåtten let at tilpasse og nem at rengøre.

Hemmeligheden bag det store overfladeareal på en Japanmåtte ligger i overfladen af ​​de enkelte fibre som måtten er vævet af, overfladen er meget ru/ujævn på det yderste lag af de grove fibre for at lette/forbedre dannelsen af biofilm og dermed indlejringen af ​​de enkelte bakterier som er nødvendige for nitrifikationsprocessen.  (Stor overflade er ikke nødvendigvis lig med stor bakterieflora hvis overfladen er UEGNET til at der kan dannes Biofilm så bakterierne kan sætte sig fast). Dette bør også tages i betragtning ved brug af de mange typer filterstart/Bakterier der kan fås på markedet, er der ingen biofilm tilstede bliver bakterierne ikke i filtret som jo er meningen med produktet.

Lidt om Denitrifikation.

Såvel som nitrifikationsprocessen er en essentiel del af et filter, så er denitrifikationsprocessen om end lige så vigtig (den del af filteret som fjerner Nitrat) også her er Japanmåtten enorm effektiv såfremt filteret bruges hertil, husk den kræver et iltfattigt vandmiljø, det er i bund og grund de samme bakterier der er på arbejde her men når vi fjerner ilten fra vandet bruger de i stedet Nitrat som deres ernæring. denne proces er dog betydelig langsommere end nitrifikation og kan derfor forbedres betydelig med en stører overflade.

 

Scroll to Top
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.