Bakki Shower

CE423F2C-4E5B-42D7-85FB-869CF517B9CC

Hos KoiOasen laver vi vores egen Bakki Shower. Finder du dem i vores webshop og læser lidt om dem vil du opleve, at vi ikke altid vil sige at en Bakke Shower er god og ej heller den bedste som nogle måske vil sige. En Bakke Showet er god såfremt den bruges som en Bakke Shower.

Bakki Shower har mange fordele forudsat en sådan bruges som den skal og her menes, at dens udformning, anvendt medier og vigtigst, det flow du kører igennem er altafgørende for succes med en Bakki Shower.

Vi skal huske. En Bakki Shower er ikke et rislefilter.

Nedenfor kan du se eksempel på vores beregninger og forklaring hertil. Grib en lommeregner og beregn din egen Bakki Shower eller få os til det. God fornøjelse.

m2 = m2 filteroverflade på de medier du anvender.

cm2 = Overflade areal i bakki shower.

ltr/t = Den mængde vand du kører igennem filteret.

u = Resultat af overstående beregning

0,10714 = Omregningsfaktor ek. u*0,10714 = m2ef effektiv filteroverflade.

ltr. Medier = Er den mængde medier du har i filteret total.

m2ef = effektiv filter overflade m2/m3

Eksempel på udregning:

( cm2  : ltr/t )= p

( m2 : p ) = u

u * 0,10714 = m2ef

( ltr * m2ef ) : 1000 = den totale beskyttet filteroverflade

Vi prøver at lave en beregning på henholdsvis 8000 l/t og 14000 l/t med 180 liter bacterie house medier. Disse medier har en filteroverflade på 2000 m2/m3. Bakki shower areal er 35cm * 100cm = 3500cm2.

Ved et flow på 8000 l/t er den beskytte filteroverflade =

Ved et flow på 14000 l/t er den beskytte filteroverflade =

Uanset Bakki Showerens udformning som eks. kassernes overflade areal eller om du har 2, 3 eller 4 kasser oven på hinanden, så er det ikke sagt at jo større overflade og flere kasser du anvender er bedst ud fra den mængde vand du pumper igennem pr. timen. Eksempelvis kan det i nogen tilfælde være at din Bakki Shower er mere effektiv ved blot at anvende 2 kasser i det, at din pumpe nu ikke skal løfte vande så højt og derved opnår du mere flow = større filter areal.

Størrelsen på Bakki Showerens overflade har en væsentlig rolle. Jo større overflade du har, jo mindre effektiv bliver din Bakke Shower. Årsagen er, at jo større overflade arealet er, ved den samme mængde vand gør, at mindre vand passerer dine medier. Er din Bakki Shower overflade stor, vil du opleve at du skal pumpe mere vand igennem pt.time for at opnå samme effekt for en tilsvarende med et mindre areal.

Hvis vi tager udgangspunkt i 2 størrelser Bakki Shower – 35 * 80cm og 35 * 100cm. Vi fylder den samme mængde medier i kasserne (kasserne er ikke fyldt helt op) Ved at køre 8000l/t igennem begge Bakki Shower, opnår vi det at den lille Bakki er mere effektiv end den store. Den lille har et beskyttet filter areal på 128m2 og den store 102m2.

Har du brug for hjælp til en udregning er vi altid klar hos KoiOasen. 

Facebook
Scroll to Top
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.