Anker orm

A0515CB9-5C26-4588-8A48-32027ECC1D27_4_5005_c

Lernea (Ankerorm). Denne koi parasit er mest almindeligt forekommende på nyligt importerede koi, og bør behandles af din koi forhandler, det er sjældent et problem for koi hobbyist. Det er synligt for det blotte øje, og den voksne parasit kan nå 12 mm i længden med anker som vedhæng i hovedet. Det tillægger koi og ankeret trænger ind under skalaen og ind i fiskens muskel, hvor den føder. 
Denne parasit reproducerer ved at lægge æg, to ægsække produceres i slutningen af kvindens krop, larverne lukker fra disse ægsække og svømmer frit, indtil de kommer i kontakt med en koi, de begynder derefter cyklussen igen.

Krebsdyr parasit, Lernaea – Anker orm er en fælles parasit på vores Koi, som er tydeligt synlig for det blotte øje. Parasitten graver hovedet ind i Koi’s væv under en skala, og kun krop og hale er normalt synlige.

De unge stadier bosætter sig i Kois gæller, når de modnes, parrer de sig, og hanen forlader Koi, den befrugtede kvinde bosætter sig på Koi’s krop og fortsætter med at vokse og bliver den velkendte ormform.

Kvinden begraver ind i huden og underliggende væv til at holde fast. Skaden forårsaget kan blive et mål for bakteriel eller svampeinfektion, som kan sprede sig.

Lernaea lægger æg, der kan lægge uopdaget i dammen og kan klække, når forholdene og vandtemperaturen er rigtig.

Parasitten kan forårsage alvorlig skade på koi, hvor den trænger ind i vævet. Disse sår undertiden helbrede meget langsomt, og hvis ubehandlet bliver smittet med bakterier og svamp, det er disse sekundære infektioner, der forårsager den største risiko for koi. 
For at behandle Anchor Worm skal du behandle dammen for at sterilisere de voksne, denne behandling skal gentages efter syv dage for at sikre, at æg, der ikke var skubbet ved den første behandling, nu steriliseres efter udklækning. Nu er al reproduktion blevet stoppet. Den anvendte behandling er Dimilin.Nu skal de voksne alle fjernes fra koi. For at gøre dette skal du bedøve hver koi individuelt og forsigtigt fjerne parasitten med pincet og sørge for at fjerne det hele, herunder ankerdelen. Hver post sår bør derefter topisk behandlet. Tjek hver koi i dammen for at sikre, at ingen er savnet. 

Behandling er ved manuel fjernelse af parasitten med pincet under bedøvelse, hvilket sikrer, at hele parasitten fjernes. For at være sikker på fuldstændig fjernelse, dyppe en bomuld knop i stærk kaliumpermanganatopløsning og duppe ormen med denne opløsning, hvorefter den straks frigiver sit greb. Dambehandlingerne omfatter Dimilin eller Paradex.

Facebook
Scroll to Top
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.