Gill Fluke – Gælleorm – Dactylogyrus

Gillfluke

Gill Fluke – Gælleorm – Dactylogyrus

En parasit tilhørende gruppen af trematoder (fladorm) som er karakteriseret ved et sæt kroge som den bruger til at fastgøre sig til koi’en med og som er omkranset af mindre kroge.

Parasitten er ormeformet og fæstner normalt på gællerne og lever også af selve gællelåget og kan derfor gøre umådelig skade. Den bevæger sig via sammentrækninger.

Gill Fluke er godt nok hermafrodit, men den føder IKKE levende unger. Den lægger æg og der kan lægges to typer. Den ene type klækker efter 2-4 dage og den anden – såfremt den lægges i meget koldt vand – klækker først når vandtemperaturen igen stiger, som regel efter 4 måneder eller lignende når det igen er forår. Derfor er det utrolig svært at udrydde denne parasit. Den type der klækker efter kort tid vil kun kunne leve i få timer uden en vært, ellers går den til grunde. Finder den en vært vil larven modnes på omkring 1 uge og være klar til at formere sig.

Symptomer: Manglende appetit – Sløvhed – Hurtige gællebevægelser – Hævede gæller – Misfarvning af gællerne – Sygner hen – Isolerer sig – Sammen klappede finner.

Behandling: Lernex Pro – Flubenol – Fluke M

Facebook
Scroll to Top
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.