Skin Fluke

skindfluke

Skin Fluke – Gyrodactylus

En parasit hørende til gruppen af trematoder (fladorm).  Den hæfter sig på koi’en via mindre kroge og driver herefter to længere/større kroge ind i fisken for at holde sit greb. Når den bevæger sig er det via sammentrækninger som eks. en regnorm.

Den er en bemærkelsesværdig parasit for ikke alene kan man på en voksen fluke se en unge indeni (den er nemlig hermafrodit og føder levende unger), men indeni denne unge kan man også se et embryo/æg. Denne unge parasit er på under 4 dage kønsmoden og klar til selv at føde en unge og derefter hver 4-5 dag, så, så det er en eksplosiv parasit at få i sin dam!. De lever i omkring 12-15 dage. Parasitten er let genkendelig allerede ved 100X.

Parasitten er ikke i stand til at svømme, derfor smittes via direkte kontakt. Men den er i stand til at løsgøre sig fra værten og ligge på bunden til en ny fisk kommer forbi og kan overleve sådan i op til 3-5 dage.

Fluke æder slim, hud og blod og forårsager stigende sår på gæller og hud (til at begynde med mikroskopiske).  Disse sår bliver oftest angrebet af aeromonas og så står man med to problemer: Først en parasitbehandling og derefter en bakteriel behandling.

Symptomer: Manglende appetit – Sløvhed – Hurtige gællebevægelser – Hævede gæller – Misfarvning af gællerne – Røde plamager – Sår.

Behandling: Lernax Pro – Flubenol.

Facebook
Scroll to Top
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.