Aeromonas og Psudomonas Bakterier

4C39D40C-2706-4AB4-AB56-C9FC472F6102_4_5005_c

Forståelse Aeromonas og Psudomonas Bakterier i Koi Damme

Patogene bakterier forårsager bakterielle infektioner. Pseudomonas og Aeromonas bakterier er de mest almindelige typer af patogene bakterie i koi dam miljø. Talrige stammer af disse bakterier findes, og de varierer meget i deres evne til at forårsage sygdom i koi. Den hyppigst type identificeret i koi damme er Aeromonas hydrophilla.  Bakterierne findes i næsten alle koi dam rundt om i verden. Det er uundgåeligt; hvis du har en dam, har du Pseudomonas bakterier og Aeromonas bakterier, der bor i det. 

 Aeromonas- eller Pseudomonas-bakterierne kommer ind i koi’s krop gennem åbne sår på fisken eller sårene forårsaget af parasitbid og skader. De får også adgang gennem tarmene; af fisk, der spiser væv, der allerede er forurenet med de offensive bakterier.  En gang inde i fisken bæres bakterien gennem blodbanen til hvert organ og celle. Ved begyndelsen af stressorer får de skadelige bakterier lov til at blomstre og forårsage et utal af sygdom. Aeromonas og Pseudomonas forårsage sår (også kendt som “hulsyge”) fin rådne, mund rådne, hale rådne, og oppustethed eller Dropsy. Hvis infektion ikke behandles vil den eskalere og i sidste ende dræbe fisken. 

 Da Aeromonas og Psudomonas bakterier allerede findes i vores koi damme er det heldigt, at vores koi fisk har en naturlig forsvarsmekanisme, der hjælper med at beskytte dem.  Fiskens forsvar er deres beskyttende slimfrakke og deres immunsystem. Aeromonas og Psudomonas bakterier er til stede i dammen miljø, og det er muligt for koi at blive udsat for og leve med disse patogene bakterier og alligevel forblive sunde og ikke-inficerede. Der opstår problemer, når fisk oplever en stigning i miljøstressfaktorer, især dem, der er forbundet med dårlig vandkvalitet; høje ammoniak- og nitritniveauer, pH-udsving og lave opløste iltniveauer. Disse faktorer kombineret med overbelægning, høje organiske belastninger i vandet og tung parasitaktivitet vil svække koi og tillade de opportunistiske patogener at invadere og fremme udviklingen af sår. Bakterierne er i stand til at producere sygdom i svækkede populationer af fisk eller hos fisk, der lider af andre stressfaktorer og sygdom. 

Koi sår og kropssår kan forekomme på din koi fisk når som helst i løbet af året. Men de opdages ofte om foråret, når parasitter har draget fordel af din fisks svækkede immunsystem i vintermånederne. Fiskens immunsystem begynder at falde i kølige vandtemperaturer, men Aeromonas- og Psudomonas-bakterierne vokser stadig hurtigt mellem 5g og 16g. Vinterens kolde temperaturer og de svingende temperaturer om foråret har en betydelig effekt på koi’s immunsystem og dets evne til naturligt at bekæmpe de ulovlige bakterier. Ved vandtemperatur på 15g er fiskens immunsystem i drift på omkring halvdelen af den normale kapacitet. Desværre, patogene bakterier er ikke så påvirket af udsving i temperaturen og vil fortsætte deres angreb på din koi i løbet af denne tid.  

Den generelle sundhed af din koi spiller en væsentlig rolle i niveauet af patogene bakterier, det kan blive udsat for og ikke blive syg.  Kost er meget vigtigt for sundheden for din fisk. Tilbyd din fisk en kost af høj kvalitet beriget med vitaminer og mineraler. Fisk, der er tilstrækkeligt fodret vil være bedre i stand til at afværge de invasive bakterier.

Hvordan forebygger jeg koi sår?

Holde din dam parasit fri er afgørende for at opretholde sunde fisk og reducere risikoen for sår fra Aeromonas og Psudomonas bakterier. Parasitter beskytter sig gennem fiskens beskyttende slimlag, så eksisterende patogene bakterier kunne skabe et sår. Hold det patogene bakterieniveau så lavt som muligt ved at bruge god mekanisk filtrering til at fjerne fiskeaffald og organisk materiale hurtigt og ofte. Det er også vigtigt at øge koi generelle sundhed, som igen styrker deres immunsystem. Foder en høj kvalitet vitamin beriget foder (Vi anbefaler Kashira) og foretag løbende vandskifte.

Del på facebook
Facebook
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.